“Слуги” в комітеті ВР відмовилися засудити дії Росії, що використовує Інтерпол для тиску на Україну

 

Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Верховної Ради відмовився реагувати на протиправні дії Російської Федерації, яка використовує Інтерпол для тиску на громадян України.

Як повідомляє “Новинарня“, проєкт заяви, якою такі дії засуджуються, пропонували внести на розгляд ВР під час засідання комітету в середу, 11 листопада.

“Але її підтримали лише депутати “Голосу” (я та Святослав Вакарчук), ЄС (Ірина Геращенко), “Батьківщини” (Григорій Немиря) та одна депутатка зі “Слуги народу” – Ліза Ясько. Інші депутати фракції “Слуга народу” відмовилися підтримати заяву, проти виступила депутатка з ОПЗЖ. У результаті проєкт заяви наразі не буде внесений навіть у порядок денний обговорення під час засідання Ради”, – написала на сторінці у соцмережі Facebook народна депутатка від партії “Голос” Соломія Бобровська.

Нардепка акцентує, що продовжуватиме вимагати від Ради реакції на використання Росією процедур Інтерполу. Це стало особливо очевидним, за словами Бобровської, під час затримання в Польщі за запитом Інтерполу Ігоря Мазура.

Як інформувала “Новинарня”, Ігоря Мазура “Тополю” затримали польські прикордонники о 8-й годині ранку 9 листопада при перетині пункту пропуску “Ягодин-Дорогуськ”. Затримання відбулося за запитом Інтерполу на вимогу прокуратури Російської Федерації, яка звинувачує Мазура у “злочинах тероризму”, вчинених у Чечні.
11 листопада, після допиту в окружній прокуратурі міста Холм Мазура відпустили на поруки генерального консула України в Любліні.

Ігор Мазур — заступник голови партії УНА-УНСО, учасник війни проти РФ в Абхазії на боці Грузії, учасник АТО на Донбасі — офіцер ЗСУ, заступник начальника штабу 131-го розвідувального батальйону.

Читайте також:
Мазур два роки без проблем їздив у Польщу і вважає, що Інтерпол “здався” під тиском Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна