Підривник одеського Управління СБУ отримав вирок та вже вийшов із СІЗО

 

Приморський суд Одеси ухвалив вирок і випустив з-під варти чоловіка, який у 2015 році з групою осіб вчинив вибух будівлі Управління Служби безпеки України в Одеській області.

Як повідомляє “Новинарня“, про це інформує “Судовий репортер” з посиланням на вирок від 20 листопада.

За матеріалами справи, обвинувачений не сприймав чинну владу і хотів помститися за затримання антиукраїнських активістів і трагічні події 2 травня 2014 року в Одесі.

Він діяв з особою, вирок щодо якої набрав законної сили та особою, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження.

У групі чоловік виконував роль водія.

27 вересня 2015 близько 5 години ранку було скоєно терористичний акт – підрив адміністративної будівлі Управління СБУ в Одеській області по вул. Єврейська 43. Вибух створив небезпеку для життя та здоров’я людей і завдав майнових збитків на суму 422 тис. грн. Постраждали автомобілі і нерухоме майно.

В момент вибуху в адміністративній будівлі Управління СБУ перебували особи, які несли службу у добовому наряді та оперативно-слідчих групах. У приміщенні підприємця перебували охоронець і касир-реалізатор. У ресторані “Тавернетта” поблизу був охоронець.

В суді чоловік повністю визнав провину і покаявся. Суд врахував пом’якшуючі обставини і призначив 8 років і 2 місяці позбавлення волі без конфіскації майна.

Обвинувачений утримується в СІЗО з 20 жовтня 2015 і, за “законом Савченко”, цей строк йому зараховується як два дні позбавлення волі. Оскільки на момент ухвалення вироку він уже повністю відбув покарання, то суд негайно звільнив його з-під варти, замінивши запобіжний захід на особисте зобов’язання. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів.

У березні 2016 року інший учасник групи був засуджений до 4 років і 6 місяців позбавлення волі. Також суд стягнув з нього позови про відшкодування матеріальної і моральної шкоди на суму 246 тис. грн. Третій підозрюваний перебуває у розшуку.

Як інформувала “Новинарня“, одесита засудили до 3 років в’язниці за організацію теракту через соцмережі.

Читайте також:
СБУ затримала в Одесі членів диверсійної групи “ЛНР”, які планували теракти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна