СБУ затримала в Одесі членів диверсійної групи “ЛНР”, які планували теракти

 

Співробітники Служби безпеки затримали в Одесі п’ятьох членів диверсійної групи так званої ЛНР, які планували вчинити терористичні акти на південному сході України. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Згідно з повідомленням, правоохоронці встановили, що за вказівкою російських кураторів терористи мали здійснити збройний напад на один із пенітенціарних закладів регіону, а також підірвати вибуховий пристрій під час релігійного свята.

Планувалося, що ці теракти дестабілізують суспільно-політичну ситуацію в південно-східному регіоні, зокрема через провокування міжнаціонального конфлікту.

Під час обшуків за місцями проживання затриманих диверсантів співробітники СБУ вилучили понад 1 кілограм пластиду, 2 протипіхотні міни, 4 гранатомети, 2 гранати та стрілецьку зброю.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення спільників диверсантів.

Читайте також:
На Донеччині СБУ затримала “Президента” бойовиків, який розкаявся

СБУ: “кримського азовця” арештували за вибухівку й шпигунство на користь Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна