На території київського шпиталю відкрили пам’ятник військовим медикам, які загинули на війні

 

На території Національного військово-медичного клінічного центру “Головний військовий клінічний госпіталь” відбулось урочисте відкриття пам’ятного знаку “Обличчя війни”, присвяченого військовослужбовцям медичної служби, які загинули, рятуючи життя захисників України в районі проведення бойових дій.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 9 грудня, інформують речники оборонного відомства.

“Військові медики з перших днів війни з гідністю виконують обов’язок з надання медичної допомоги нашим пораненим воїнам, інколи ризикуючи і власним життям. 65 медпрацівників загинули, виконуючи обов’язки на війні”, — наголосив генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко.

Ініціатори створення пам’ятника: очільник автомобільної служби капітан Юрій Сліпчук і ветеран АТО Ігор Сімутін.

“Завдяки спільним зусиллям нашого колективу та значної підтримки керівництва центру з’явився цей образ — бойового санітарного авто УАЗ-3962, прославленого під назвою “Таблетка”. На її борту, під ворожими обстрілами, перебували відважні водії та лікарі, які з усіх сил рятували наших воїнів. На твердому граніті закарбовані імена героїв сучасності, які склали голови за Україну, і яких ми завжди пам’ятатимемо!” — зауважив капітан Юрій Сліпчук.

На церемонії відкриття були присутні начальник медичної служби ЗС України, генерал-майор медслужби Ігор Хоменко, начальник НВМКЦ генерал-майор медслужби Анатолій Казмірчук, особовий склад військового госпіталю, ветерани АТО, волонтери й представники духовенства.

Читайте також:
Під Новомихайлівкою від кулі снайпера загинув боєць-медик 24 омбр Володимир Маркевич із Львівщини

Під Авдіївкою внаслідок обстрілу загинув медик 95 одшбр Олег Бокоч. ФОТО

Бойовики “ЛНР” обстріляли українських медиків. Загинула медсестра Сабіна Галицька з 10 огшбр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна