Турецькі ВМС допоможуть Україні перейти на стандарти НАТО, – Воронченко

 

У Туреччині триває візит української делегації на чолі з командувачем ВМС ЗС України адміралом Ігорем Воронченком.

Про це повідомляє пресцентр Командування Військово-Морських сил ЗСУ.

Метою заходу є продовження діалогу у військово-морській сфері між ВМС ЗС України та ВМС Турецької Республіки, обговорення актуальних питань регіональної безпеки.

Протягом п’яти днів представники національного флоту разом з турецькими колегами проведуть низку важливих зустрічей та розглянуть основні напрямки в реалізації завдань спрямованих на продовження двостороннього військового співробітництва і планування заходів з підвищення рівня взаємосумісності між ВМС двох країн.

Українська делегація відвідала Командування ВМС Турецької Республіки.

“Хочу подякувати Турецькій Республіці за незмінну позицію у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України та спільні проекти, які ми маємо зараз. Останні світові події свідчать, що існування і стабільний розвиток кожної суверенної держави можливі лише за наявності сучасних боєздатних збройних сил, здатних швидко реагувати на наявні виклики і загрози”, – зазначив адмірал Ігор Воронченко.

Командувач ВМС ЗСУ зустрівся також із командувачем ВМС Туреччини адміралом Аднаном Озбалом.

“На зустрічі з командувачем ВМС Туреччини йшлося про конкретні проєкти у широкому спектрі заходів співробітництва, в першу чергу, які стосуються сумісної підготовки, якомога швидшого набору органами управління оперативної сумісності й спроможності діяти з країнами Альянсу. ВМС Туреччини будуть нам у цьому допомагати”, – сказав Воронченко.

Окрім того, за планом візиту для української сторони передбачили відвідування військових кораблів, підрозділів морської піхоти та історичних місць Турецької Республіки.

Як писала “Новинарня“, Командувача ВМС ЗС України адмірала Ігора Воронченка нагородили національним орденом Французької Республіки “За заслуги”.

Читайте також:
ЗСУ сформували дивізіон надводних сил в Азовському морі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна