Макрон нагородив Воронченка національним орденом Франції

 

Командувача ВМС ЗС України адмірала Ігора Воронченка нагородили національним орденом Французької Республіки “За заслуги”. 

Як повідомляє “Новинарня“, про це в суботу, 30 листопада, інформує пресцентр Командування ВМС ЗСУ.

Зазначається, що нагородження відбулося на борту корабля ВМС Франції “Commandant Birot”. Орден командувачу національного флоту вручив посол Франції в Україні Його Високоповажність Єтьєн де Понсен.

“Національний орден “За заслуги”, який я мав честь щойно вручити особисто пану адміралу Ігору Воронченку є другим за значущістю у Франції. Президент Франції Емманеель Макрон особисто нагородив пана адмірала цим орденом і це свідчить про повагу, яку він має до українських Військово-Морських сил. Наша співпраця триває досить давно і зокрема про якісний рівень нашої співпраці свідчить стажування українських кадетів на борту французьких кораблів, зупинки французьких кораблів в Одесі”, – цитує посла Франції пресцентр Командування ВМС ЗСУ.

Дипломат наголосив, що французький флот у майбутньому планує розвивати відносини з ВМС України.

“Це нагорода не мені, як особистості, це оцінка діяльності всіх Військово-Морських Сил ЗС України. Між нашими флотами підтримується плідна співпраця. Кожен захід корабля – це ще один крок для безпеки, яка має бути в цьому регіоні. Спільна участь в проведенні міжнародних навчань є одним з кроків, для того щоб Військово-Морські Сили як найшвидше набували сумісності зі стандартами Альянсу для спільного застосування і виконання завдань”, – сказав Воронченко.

Як інформувала “Новинарня“, 28 листопада в Одесі пришвартувався французький корвет: будуть морські тренування.

Читайте також:
Україна почала переговори з Францією щодо придбання 22 патрульних кораблів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна