В Одесі пришвартувався французький корвет: будуть морські тренування

 

До причальної стінки Одеського морського вокзалу пришвартувався корвет ВМС Франції F796 “Commandant Birot”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 28 листопада, інформують у пресслужбі оборонного відомства.

Пресслужба ВМС ЗС України уточняє, що команда корвета візьме участь у морських тренуваннях типу PASSEX разом з ракетним катером ВМС ЗС України “Прилуки”.

“У цьому році представники французьких ВМС вже відвідували Україну. Минулого разу тральщик M653 Capricorn разом з ракетним катером ВМС ЗС України “Прилуки” проводили спільне тренування типу PASSEX в Чорному морі. По закінченню чергового візиту французького військового корабля, також планується проведення тренування даного типу”, – йдеться у повідомленні.

Планується, що, крім інших заходів, днями корабель відвідають курсанти Інституту Військово-Морських Сил Одеської національної морської академії. Також у рамках візиту в місті відбудеться урочисте відкриття пам’ятника на честь французьких льотчиків, що загинули під час Першої світової війни.

У Чорному морі корабель перебуває з 22 листопада. За цей час він відвідав порт Батумі в рамках військового співробітництва між Грузією і НАТО. Французькі моряки, представники Берегової охорони МВС Грузії і Сил спеціальних операцій Міністерства оборони провели спільні навчання у відкритому морі. Після чого військовий корабель національного флоту Франції вирушив до Одеси.

Для довідки 
Легкий корвет “Commandant Birot” був прийнятий до складу ВМС Франції 1984 року. Його довжина — 80 м, ширина — 10 м, швидкість — 24 вузли, дальність плавання — 4500 миль, екіпаж — 90 осіб. Озброєння: 100-міліметрова корабельна універсальна артустановка 100 mm AA Mle 68; дві 20 мм гармати АА F2; чотири 12,7 мм кулемети; чотири торпедні апарати 550 mm L 5 mod 4; один ПЗРК SIMBAD; чотири ракети Exocet MM40.

Основні завдання — підтримка стратегічних підводних сил ВМС Франції і НАТО, розвідка і спостереження за морськими пересуваннями.

Відповідно до програми візиту Commandant Birot до Одеси, передбачено зустрічі з представниками ВМС України та інші заходи. Відхід корабля заплановано на 1 грудня.

Читайте також:
Курсант з Одеси пройшов стажування на французькому мінному тральщику

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна