ЗСУ сформували дивізіон надводних сил в Азовському морі

 

Військово-морські сили Збройних сил України сформували дивізіон надводних сил в Азовському морі.

Про це повідомив командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко, передає “Інтерфакс-Україна” у понеділок, 9 грудня.

Під час урочистостей з нагоди найменування чергового малого броньованого артилерійського катера “Костопіль” в Одесі Воронченко розповів, що новий дивізіон базується у портах Бердянська і Маріуполя.

За словами командувача ВМС, до формування дивізіону наявні надводні сили діяли в складі тактичної групи “Тритон”, яка була сформована з перекиданням двох малих броньованих артилерійських катерів, переходом в Азовське море пошуково-рятувального судна “Донбас” і морського буксира “Корець”.

До тактичної групи також мали увійти два МБАК “Бердянськ” і “Нікополь” і рейдовий буксир “Яни Капу”, які були захоплені Росією разом з екіпажами 25 листопада 2018 р і повернуті 20 листопада 2019 р у недієздатному стані.

Наразі до дивізіону входять пошуково-рятувальне судно “Донбас” (A500), морський буксир “Корець” (A830), МБАК “Лубни”, МБАК “Кременчук”.

Очікується, що в подальшому бойовий і чисельний склад дивізіону буде нарощуватися через  введення нових бойових одиниць.

Читайте також:
Біля Одеси провели спільне тренування кораблі ВМС України і Франції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна