Через вбивство Мирошниченка “Свобода” вимагає закрити КПВВ

 

Голова ВО “Свобода”, екснардеп Олег Тягнибок заявив, що вбивство бахмутського активіста Артема Мирошниченка потрібно кваліфікувати як “вбивство на ґрунті мовної та національної ворожнечі” і закрити КПВВ на Донбасі.

Про це Тягнибок написав у вівторок, 10 грудня, на своїй сторінці у Facebook.

“Cвободівці” також анонсували пікет Міністерства внутрішніх справ у Києві та обласні управління по Україні.

“У середу, 11 грудня, о 19:00 год ВО “Свобода” проведе загальноукраїнську акцію “Убитий за мову”. Пікетуватимемо Міністерство внутрішніх справ у Києві та обласні управління по всій Україні з двома вимогами: кваліфікувати вбивство Артема Мирошниченка як вбивство на ґрунті мовної та національної ворожнечі; закрити КПВВ на московсько-українському кордоні (у зв‘язку з тим, що один із убивць зареєстрований на окупованій Московією території)”, – йдеться у дописі.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 29 листопада в Бахмуті невідомі напали на громадського діяча Артема Мирошниченка.
Наступного дня правоохоронці нападників знайшли. Ними виявились двоє неповнолітніх спортсменів, 16 і 17 років. За попередніми даними, бив лише один. Нападник пояснив, що просто вирішив перевірити свої навички боротьби.

Як зазначають знайомі Мирошниченка, спортсмени побили активіста за те, що на їхні запитання він відповів українською мовою.

Після операції активіст був у комі.

3 грудня суд обрав запобіжний захід 16-річному підозрюваному, який побив МирошниченкаНа час слідства хлопець буде знаходитись під цілодобовим домашнім арештом.
Його обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Міністерство внутрішніх справ України повідомило згодом, що після смерті Мирошниченка кримінальне провадження про напад на нього перекваліфікували.

Тепер поліція інкримінує підозрюваному умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть.

Читайте також:
“Соцмережі емоціонують”: мовний омбудсман відреагувала на вбивство активіста Мирошниченка

“Можешь на нормальном языке говорить?!” Ким був Артем Мирошниченко в Бахмуті і за що його вбили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.