“Соцмережі емоціонують”: мовний омбудсман відреагувала на вбивство активіста Мирошниченка

 

Уповноважена із захисту державної мови Тетяна Монахова висловила співчуття родині загиблого бахмутського волонтера Артема Мирошниченка та наголосила, що, перш ніж робити гучні заяви, потрібно дочекатися результатів слідства.

Як повідомляє “Новинарня“, про це вона сказала у вівторок, 10 грудня, під час своєї першої пресконференції.

“Що стосується трагедії в Бахмуті… Це страшна подія. І, насправді, гірко про це говорити. У наш час. У європейській країні. Загибель, вбивство людини, це – горе і трагедія. І це – кримінальний злочин передусім”, – сказала Монахова.

Вона пояснила, що необхідно дочекатися результатів слідства.

“Тому що версії є різні. І, скажімо, соціальні мережі – а це територія емоцій – емоціонують. Ми бачимо вибух суспільний довкола цієї трагедії. Перш ніж робити якісь гучні заяви – результати слідства”, – наголосила Монахова та висловила глибокі та щирі співчуття родині загиблого.

https://www.youtube.com/watch?v=pQbf6N4WpUs

“Як людина – я співчуваю, як політик – я маю бути виваженою у формулюваннях, бо якщо слідство доведе, що мотив вбивства був інший, а я роблю заяви… Ви ж розумієте, що це – відповідальність, тому я кажу про те, що треба дочекатися результатів слідства”, – сказала омбудсман.

Читайте також:
“Можешь на нормальном языке говорить?!” Ким був Артем Мирошниченко в Бахмуті і за що його вбили

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 29 листопада в Бахмуті невідомі напали на громадського діяча Артема Мирошниченка.
Наступного дня правоохоронці нападників знайшли. Ними виявились двоє неповнолітніх спортсменів, 16 і 17 років. За попередніми даними, бив лише один. Нападник пояснив, що просто вирішив перевірити свої навички боротьби.

Як зазначають знайомі Мирошниченка, спортсмени побили активіста за те, що на їхні запитання він відповів українською мовою.

Після операції активіст був у комі.

3 грудня суд обрав запобіжний захід 16-річному підозрюваному, який побив МирошниченкаНа час слідства хлопець буде знаходитись під цілодобовим домашнім арештом.
Його обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Міністерство внутрішніх справ України повідомило згодом, що після смерті Мирошниченка кримінальне провадження про напад на нього перекваліфікували.

Тепер поліція інкримінує підозрюваному умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть.

Читайте також:
Мріяв стати кілером: суд обрав запобіжний захід для другого з підлітків, які били бахмутського активіста за українську мову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.