Через вандалів: пам’ятник жертвам обстрілу Краматорська перенесли з центру міста у бригаду ДШВ

 

У Краматорську на Донеччині перенесли з центру міста (вул. Двірцевої) на територію військової частини ЗСУ меморіал, встановлений на честь загиблих унаслідок обстрілу з боку російських окупантів 10 лютого 2015 року.

За даними “Новинарні“, міськрада ухвалила рішення про перенесення меморіалу-ракети через регулярні псування його вандалами.

Як розповіла “Новинарні” представниця пресслужби Краматорської міської ради Ольга Юрасова, лист із проханням про перенесення пам’ятника “на більш безпечну територію міста” надійшов до міськради ще навесні від рекламної агенції “Мекс Адвертайзинг”, яка є автором ідеї та розробником меморіалу “Скільки людей ще має загинути?”

Фото: Facebook/Olga Yurasova

“Це була ініціатива не міської влади Краматорська. Лист від рекламної агенції надійшов нам ще навесні, і ми шукали місце, куди краще буде перенести цей пам’ятник. Меморіал неодноразово плюндрували вандали… Ми домовилися із місцевими десантниками з 81-ї окремої аеромобільної бригади, щоб перенести на їхню територію цей пам’ятник, заради його безпеки й цілісності“, – зазначила Юрасова.

Вона спростувала версію деяких блогерів, нібито пам’ятник, який нагадує про російську агресію, за наказом мера Андрія Панкова прибрали з центру міста, “чтоб народу глаза не мозолил”.

Нагадаємо, 10 лютого 2015 року в результаті обстрілу Краматорська з боку Горлівки (ОРДО) загинуло 17 людей, 64 було поранено, серед них – п’ятеро дітей. Обстрілів зазнали Краматорський аеродром та житлові квартали міста.
Того дня, починаючи з 11:51, сталося дві серії вибухів з інтервалом у 30 хвилин. Причиною їх став ракетний обстріл із великокаліберних систем залпового вогню БМ-30 “Смерч”. Ракети були оснащені забороненими касетними боєприпасами.

Як інформувала “Новинарня“, меморіал на честь жертв того обстрілу встановили на вулиці Двірцевій у Краматорську до третьої річниці артнальоту, 10 лютого 2018-го. Він має вигляд ракети “Смерча”, що встряє в землю, у скляному кубі, на якому – написи різними мовами “Скільки людей ще має загинути?”.

Як писала “Новинарня“, у Полтаві розтрощили інтерактивну дошку на Алеї пам’яті захисників.

Читайте також:
Командувач ДШВ “Женя-Війна” Мойсюк: На початку АТО нас на Донбасі зустрічали квітами

підготувала: Христина Горобець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна