“Гуцульська овеча бриндзя” стала першим в Україні географічним брендом. СВІДОЦТВО

 

Мінекономіки видало свідоцтво про реєстрацію права на використання зареєстрованого зазначення походження товару для сиру “Гуцульська овеча бриндзя”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це інформує інформаційно-аналітичний портал АПК України.

“Міністерством розвитку економки, торгівлі та сільського господарства України видано свідоцтво про реєстрацію права про використання зареєстрованого зазначення походження товару – сир “Гуцульська овеча бриндзя”. Свідоцтво видане відповідно до Закону України “Про охорону прав на зазначення походження товарів”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що “Гуцульська овеча бриндзя” — це перше українське географічне зазначення, яке відповідає всім європейським вимогам до реєстрації і має право на визнання в ЄС.

Фото: пресслужба АПК

Заявку на реєстрацію географічного зазначення було подано громадською спілкою “Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів” 19 грудня 2018 року.

За інформацією порталу, “Гуцульська овеча бриндзя” виготовляється на високогірних пасовищах (полонинах) з овечого молока відповідно до традицій, які беруть свій початок ще з XV століття.

Зона виробництва охоплює Закарпатську, Івано-Франківську області та частину Чернівецької.

Як інформувала “Новинарня“, 20 вересня 2019 року Верховна Рада в цілому підтримала проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень.
Так, українські географічні назви-бренди також отримають правову охорону в країнах Євросоюзу: гуцульська овеча бринза, мелітопольська черешня, закарпатське вино, карпатський мед тощо.

Читайте також:
Президент Національної турорганізації України Ліптуга створює бренд невизнаного Придністров’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна