Гуцульська бринза, закарпатське вино, мелітопольська черешня отримали правовий захист в країнах ЄС

 

Верховна Рада в цілому підтримала проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень. 

Як повідомляє “Новинарня“, за таке рішення в п’ятницю, 20 вересня, проголосували 277 народних депутатів

Закон захищатиме і вітчизняного виробника. Так, українські географічні назви-бренди також отримають правову охорону в країнах Євросоюзу: гуцульська овеча бринза, мелітопольська черешня, закарпатське вино, карпатський мед тощо.

“Тож, згідно з законопроєктом, українські виробники більше не зможуть виробляти “українське шампанське”, а перейдуть на загальносвітову практику – називатимуть свої вина “ігристими”, що є цивілізованим підходом європейських країн”, – йдеться у пояснювальній записці.

Зазначається, що, уклавши Угоду про асоціацію з ЄС, Україна взяла на себе певні зобов’язання. Серед них і правова охорона географічних назв-брендів: шампанське, коньяк, фета, чеське пиво тощо.

Як інформувала “Новинарня“, на нинішньому засіданні Рада взялася за обговорення держбюджету-2020.

Читайте також:
“Ви хто така?”: нардеп Тищенко не відповів журналістці, чи читає закони. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна