У Парижі стартувала “нормандська зустріч”. Зеленський сидить навпроти Путіна

 

У Парижі розпочалася нормандська зустріч лідерів України, Росії, Німеччини та Франції.

Як повідомляє “Новинарня“, зустріч почалася із затримкою в понад годину, близько 18.20 за Києвом.

Спочатку до Єлисейського палацу прибула Ангела Меркель, потім – Володимир Зеленський, Володимир Путін прибув останнім, зауважує видання “ВВС”.

Лідери зайшли до зали і сіли за круглий стіл так, що Зеленський опинився навпроти Путіна. Між ними з одного боку Макрон, з іншого – Меркель.

За попереднім планом, зустріч триватиме кілька годин.  Орієнтовно о 22.00 за Києвом чотири лідери мають вийти на спільну пресконференцію.

Подію висвітлюють близько ста журналістів з усіх куточків світу. Багатьох з них служба безпеки французького президента не встигла пропустити в палац до прибуття лідерів.

Деяких журналістів взагалі немає у списках. Пресцентр розміщений в окремому приміщенні, тому в журналістів немає доступу до учасників делегацій.

“Європейська правда” акцентує, що лідери спілкуватимуться без преси,  а журналістам не дозволили бути навіть на початку їхнього спілкування.

Вони вирішили не виходити до преси доти, доки не завершиться остання двостороння зустріч – між Зеленським та Путіним, яка відбудеться вже після засідання у форматі “четвірки”.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський вже провів двосторонні переговори з Макроном та Меркель.

Читайте також:
Ветерани АТО під Єлисейським палацом порвали прапори “ДНР” та Росії. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна