Мешканець Торецька, що бігав вулицями з нацистським прапором, отримав 2 роки в’язниці

 

Дзержинський міський суд засудив жителя Торецька Донецької області до 2 років обмеження волі за публічну демонстрацію прапора нацистської Німеччини 1935-1945 років.

Як повідомляє “Вільне радіо”, у матеріалах справи йдеться про те, що на початку літа 2019 року мешканець Торецька, який працював на місцевій шахті, знайшов на смітнику прапор нацистської Німеччини 1936-1945 років і зберігав його вдома.

Коли 5 вересня в Торецьку відзначали 76-ту річницю визволення міста від фашистських загарбників, чоловік вжив алкоголь і вирішив прогулятись містом із знахідкою.

Він розгорнув нацистський стяг зі свастикою і побіг по центральній вулиці Грушевського і по місцевому парку і площі, щоби привернути увагу людей. Згодом заліз на меморіальний комплекс “Слава”, який встановили в Торецьку на 30-річчя звільнення міста від фашистів.

Зупинили чоловіка правоохоронці. Вони затримали його, і відкрили кримінальну справу за статтями “Пропаганда війни, поширення нацистської символіки” та “Хуліганство”.

Тричі судимий чоловік повністю визнав свою провину та розкаявся.

За публічне використання символіки нацистського тоталітарного режиму та грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось винятковим цинізмом, суд призначив хулігану покарання у вигляді 2 років обмеження волі.

Читайте також:
Київський митець “штампував” металеві свастики: СБУ підозрює, що він плюндрував пам’ятники жертвам Голокосту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна