Одеський суд відпустив із СІЗО ексдиректора табору “Вікторія”

 

Київський райсуд Одеси частково задовольнив клопотання адвокатів ексдиректора оздоровчо-спортивного комплексу “Вікторія” Петроса Саркісяна й ухвалив змінити запобіжний захід – із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 9 грудня, інформують у пресслужбі райсуду.

“Київський райсуд розглянув у понеділок, 9 грудня, клопотання захисників підсудного Саркісяна щодо зміни запобіжного заходу ексдиректору оздоровчо-спортивного муніципального комплексу “Вікторія» Петросу Саркісяну. Заслухавши доводи сторін захисту і звинувачення, головуючий на засіданні суддя Віктор Чаплицький виніс ухвалу: звільнити підсудного з-під варти під цілодобовий домашній арешт терміном на 60 діб з носінням електронного браслета”, – цитує речників суду “Укрінформ”.

Адвокати мотивували зміну запобіжного заходу погіршенням стану здоров’я підзахисного та завершенням слідчих дій працівниками правоохоронних органів. Відтак, просили санкціонувати підсудному Саркісяну домашній арешт в нічний час, мотивуючи це тим, що підсудний не збирається переховуватись від слідства чи покидати територію країни.

Представник сторони обвинувачення та адвокат Микола Стоянов, що представляє інтереси дітей, які вижили під час пожежі у таборі “Вікторія”, висловили заперечення проти звільнення підсудного Саркісяна з-під варти.

Як повідомляла “Новинарня“, пожежа на території дитячого комплексу “Вікторія” в Одесі, який свого часу відкривав президент Порошенко, сталася пізно увечері 15 вересня 2017 року, що призвело до загибелі трьох дівчаток.
Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) та ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.
У зв’язку з НП було затримано директора комплексу Петроса Саркісяна і виховательку Наталію Цокур (Янчик), яка за функціональними обов’язками повинна була відповідати за пожежну безпеку.
18 вересня суд постановив заарештувати обох без права внесення застави.
28 вересня суд відпустив Янчик на свободу під поручительство народних депутатів, Саркісян перебував на той час в СІЗО.

Читайте також:
В Одесі штурмують міськраду через пожежу в дитячому таборі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна