Частина доказів у справах Майдану могла бути знищена, – Разумков

 

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков сподівається, що Державне бюро розслідувань зможе до кінця розслідувати справи Майдану, не зважаючи на втрату частини доказів.

“Я сподіваюся, що всіма тими інструментами, якими ДБР буде наділено, їм вистачить і політичної позиції, і правової позиції, і громадянської позиції, щоб довести ці справи до кінця”, – сказав він, передає УНІАН у неділю, 8 грудня.

При цьому Разумков зауважив, що пройшов дуже великий проміжок часу, і “далеко не всі бажали дійсно розслідувати ці події”.

“Я розумію, що частина доказів була втрачена, частина, мабуть, була знищена”, – припустив спікер.

При цьому він додав: “Я не впевнений, що була дійсно належна, в тому числі політична позиція щодо цих розслідувань”.

Як писала “Новинарня“, Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроект №2116 про перезапуск Державного бюро розслідування. Законом передбачається переведення до ДБР слідчих і прокурорів, які розслідували в Генеральній прокуратурі справи Майдану.

Читайте також:
Адвокатка Євгенія Закревська припинила голодування

До НАБУ передали 20 справ Майдану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна