Адвокатка Євгенія Закревська припинила голодування

 

Адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська припинила голодування, яке розпочала 21 листопада через загрозу зупинки слідства у справах Майдану.

Як написала Закревська на сторінці у Facebook у середу, 4 грудня, ухвалення Верховною Радою закону про реформу Державного бюро розслідувань з поправкою, яка дозволить продовжити розслідування справ Майдану – це перемога, але слідство ще не відновилося.

Вона закликала продовжувати контролювати дії влади і вимагати від президента підписати закон і затвердити склад нового управління в ДБР, яке займеться справами Майдану.

Закревська подякувала всім, хто підтримував її і приєднався до голодування.

Як писала “Новинарня“, 21 листопада адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська оголосила голодування через припинення розслідування справ Майдану. Розслідування припинилося, адже справи були передані з Генпрокуратури в Державне бюро розслідувань, проте в законі про це відомство була відсутня поправка, яка дозволила би створити при ньому нове слідче управління і продовжити розслідування.

3 грудня Верховна Рада проголосувала за необхідну поправку і ухвалила в цілому закон про реформу ДБР.

Читайте також:
Зеленський: Ніхто не дозволить “зливати” справи Майдану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна