Штаб ОС змовчав про обстріл позицій ЗСУ під Авдіївкою із ПТРК “Конкурс”, – журналіст

 

Штаб Об’єднаних сил приховав інформацію про обстріл української позиції під Авдіївкою російською ракетою “Конкурс”, повідомивши натомість лише про гранатометний обстріл. Також не було вжито дій у відповідь.

Як передає “Новинарня“, про це 8 грудня повідомив журналіст Юрій Бутусов.

“З подивом прочитав вчорашнє зведення штабу ООС про те, що наші позиції обстріляні з протитанкових гранатометів і мінометів калібру 82 мм. Для інформування командування ООС наші бійці з позицій поблизу Крутої Балки під Авдіївкою прислали мені фотографії фрагментів керованої ракети, яка вразила наш бліндаж”, – написав Бутусов у соцмережі.

Він оприлюднив фото, зазначивши, що “це 9М113 “Конкурс”, це не гранатомет. І таких ракет противник випустив три“. І міни були 82 мм, а 120 мм. Пощастило, що в результаті обстрілу жертв не було“.

“На жаль, не було і наших адекватних дій у відповідь на це напад – можливо, це результат неточного інформування. Треба перевіряти свої доповіді, якщо когось цікавить довіра армії”, – вказав також журналіст.

Протитанковий керований ракетний комплекс 9К111-1 “Конкурс”, первісна назва “Гобой” — радянський самохідний протитанковий ракетний комплекс, призначений для боротьби з броньованими цілями, руйнування укриттів і знищення вогневих засобів і точок противника, вертольотів, що низько летять, на відстані до 4 км.
До складу комплексу 9К111-1 “Конкурс” входять: пускова установка 9П135 (9П135М, 9П135М-1) з апаратурою управління 9С451, приладом наведення ракети 9Ш119М1 і механізмом пуску 9П155 на станку 9П56 (9П56М);
ракети 9М111 (9М111-2) або 9М113 (9М113-2) в транспортно-пускових контейнерах; ЗІП; перевірочна апаратура та інша допоміжна техніка.

Нагадаємо, згідно з повідомленням пресслужби штабу ОС, за добу  7 грудня збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню. Під час обстрілів загинув один військовослужбовець Об’єднаних сил, ще два наших захисники отримали поранення, а один – бойову травму.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок), за офіційними даними, російські окупаційні війська здійснили 4 обстріли: поблизу Новоселівки Другої – з мінометів калібру 82 мм та ручних протитанкових гранатометів; біля Широкиного – з РПГ та стрілецької зброї; двічі неподалік Павлополя – з СПГ та великокаліберних кулеметів.

Як відомо, 9 грудня в Парижі відбудеться зустріч у “нормандському форматі” лідерів України, Франції, Німеччини та Росії.

Читайте також:
У разі провалу “нормандської зустрічі” Україна будуватиме стіну на Донбасі, – Єрмак

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна