На Житомирщині СБУ викрила схему розкрадання лісоматеріалів на кілька мільйонів

 

Служба безпеки України блокувала у Житомирській області розкрадання та незаконне переправлення оптових партій лісоматеріалів до однієї з країн Східної Азії.

Про це у четвер, 5 грудня, повідомила пресслужба СБУ.

“Для легалізації готової продукції та формування пакету митної документації вони застосовували невикористані для експорту документи про походження лісосировини реальних підприємців з інших регіонів. Для “узаконення” переправлення товару через кордон морським шляхом ділки використовували укладений ними контракт із офшорною компанією на постачання лісоматеріалів”, – йдеться у повідомленні.

Незаконний експорт завдав державі збитків на кілька мільйонів гривень.

“Двоє підприємців, житель Коростеня та іноземець організували схему нелегальної реалізації деревини за кордон. Вони скуповували незаконно зрубані у місцевих державних і комунальних лісгоспах дерева для виготовлення пиломатеріалів”,- зазначили в СБУ.

Наразі суд заарештував 12 підготовлених до транспортування контейнерів вартістю понад 1 млн грн.

Читайте також:
В Академії аграрних наук продавали посаду за мільйон доларів, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна