Загороднюк: Ми зробимо все, щоби захистити статус і законні права наших військових

У Міністерстві оборони України висловили чітку позицію щодо захисту військових і їх правового статусу.

Про це у четвер, 5 грудня, заявив міністр оборони Андрій Загороднюк під час виступу з нагоди святкування 28-ї річниці Збройних сил України, передає пресслужба відомства.

“Це не завжди виходить, тому що ми не можемо впливати на рішення судів та правоохоронних органів, але там, де ми можемо надавати підтримку — ми робимо все необхідне для того, щоб вони були захищені. Військовослужбовці захищають країну, а ми повинні захищати і не залишати їх в скрутний час”, — зазначив міністр.

Андрій Загороднюк також поінформував, що в Міноборони перезапускається Головна інспекція, яка буде новим органом, що зсередини контролюватиме все, що відбувається Збройних сил України.

“Ми також розпочинаємо повну реформу Військової служби правопорядку і перетворюємо її у Військову поліцію, для того щоб вона могла виконувати ті завдання, які виконуються у більшості армій світу. Це є пріоритетом, всі ці служби мають ефективно працювати, вони мають захищати нас від тих порушень, які відбуваються всередині”, — додав міністр.

Очільник МОУ ввадає, що реформа — це складний процес, який не відбувається без проблем.

“Для нас не піддається жодним сумнівам той факт, що ми маємо зберегти наш бойовий потенціал. Ми зробимо все необхідне, щоб ті офіцери, солдати, які мають бойовий досвід, які пройшли через війну, знайшли своє місце в нових структурах і щоб ми зберегли цих людей — вони найголовніше, що у нас є, адже без сильних кадрів ніякої армії не побудуєш”, — наголосив Андрій Загороднюк.

Як писала “Новинарня“, у Міноборони стартувала перевірка бронежилетів “Корсар”.

Читайте також:
“Неатестація” Межевікіна: міністр оборони призначив службове розслідування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна