“Неатестація” Межевікіна: міністр оборони призначив службове розслідування

 

Міністр оборони Андрій Загороднюк вивчає ситуацію щодо неатестації підполковника, Героя України Євгена Межевікіна (позивний “Адам”) та призначив службове розслідування для з’ясування обставин інциденту.

Як повідомляє “Новинарня“, про це очільник оборонного відомства написав на своїй сторінці у Facebook у середу, 4 грудня.

“Ситуацію навколо Євгена Межевікіна знаю. Щойно говорив з ним по телефону. Призначаю службове розслідування, щоб з’ясувати реальний стан речей в підрозділі, де служить Євген. Після цього ухвалю відповідні рішення, які будуть оприлюднені. Це питання беру на особистий контроль”, – йдеться в повідомленні.

Загороднюк окремо звернувся до командирів із закликом цінувати бойових побратимів та оцінювати їх якості не за формальними ознаками.

“Ви маєте чітко розуміти, що кожен воїн з бойовим досвідом – це наша найбільша цінність. Ми повинні підтримувати їх і мотивувати служити в ЗСУ, а не створювати перепони та оцінювати їхню роль виключно по “оцінних картках”, – заявив Загороднюк.

У вівторок надвечір, 3 грудня, Євген Межевікін у соцмережі Facebook заявив, що не пройшов атестацію в його військовій частині, отримавши “трійку” та висновок про невідповідність займаній посаді.

Фото з ФБ Євгена Межевікіна

Зокрема, в документі стверджується, що бойовий офіцер “часто перебував на лікарняному та у відпустці” й не повністю справлявся з обов’язками.

На момент проходження атестації, зазначено на папері, він обіймав посаду заступника начальника управління підготовки однієї з військових частин ЗСУ.

В інтерв’ю “Новинарнігенерал-майор Марченко зазначав, що Межевікін наразі обіймає посаду заступника начальника ОК “Північ” в Чернігові.

У цьому ж інтерв’ю Марченко розповідав про принципову позицію “Адама” щодо розкрадання паливно-мастильних матеріалів у армії.

Після прискіпливих перевірок було знято з посад всіх чотирьох начальників баз: у Харкові, Одесі, Києві і Львові.

Пряма мова Марченка: 
“Перевірок насправді немало було. І з Андрієм Павловичем (Загороднюком) ми щодо цієї проблеми теж уже зустрічалися. Я тоді на цю зустріч взяв “Адама”, Євгена Межевікіна. Він розказував, як це працює – з низу до верху.

Узагалі, з ним дуже недобре повелися. Він (у 1 отбр) прийшов і сказав: “Я не дам вам красти паливо”.

Зробив заміри, ми доповіли міністру, приїхали перевіряти. А там — кожен батальйон привіз із зони АТО по 5 тонн списаного палива, всі паливозаправники під верх були заправлені. І в парку не було жодного порожнього резервуара, куди можна було б зливати! “Навіщо ви це притягли з АТО? ” — “Так ми повинні бути постійно в бойовій готовності”.

Тобто ми платимо гроші за логістику, за те, що туди везли паливо, а вони його повертають назад – очевидно ж, щоб пустити наліво?! До якого абсурду доходило: ми відряджаємо сім паливозаправників, повністю опечатуємо, даємо їм ВСПшника. ВСПшник з мигалками веде їх у бригаду. Два паливозаправники з причепом намагаються від’їхати в ліс, звернути з дороги. Добре, що в мене машина цивільна їхала. Вона їх зупиняє: “Хлопці, а ви куди?” — “А ми заблукали!”

А в результаті — Межевікіна знімають, командира залишають.

Як інформувала “Новинарня“, Герой України Євген Межевікін (“Адам”) у ході розгляду клопотання прокуратури про обрання міри запобіжного заходу генерал-майору Дмитру Марченку хотів взяти його на поруки.

Читайте також:
Як бійці по всій зоні АТО фільм “Кіборги” дивилися. ВІДГУКИ, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна