Рада не призначила нову голову міжнародного комітету замість Яременка

 

Верховна Рада відмовилася призначити голову української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, “слугу народу” Єлизавету Ясько головою комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва замість Богдана Яременка.

Як повідомляє “Новинарня“, за відповідний проєкт постанови №2534 у четвер, 5 грудня, проголосувала недостатня кількість парламентаріїв – лише 186.

Голова комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту Сергій Кальченко (“Слуга народу”) зазначив, що Яременко подав заяву про звільнення за власним бажанням.

Зокрема, проект постанови підтримали 174 депутати від “СН”, сам Яременко також голосував “за”.

Водночас Рада призначила депутата від “Слуги народу” Олександра Копиленка членом комітету з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій в Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин замість Івана Калаура (“Слуга народу”), якого парламент призначив членом комітету з питань правової політики.

Раніше кандидатура Ясько була затверджена, незважаючи на те, що вона програла внутрішні праймериз. Нардепку Галину Михайлюк підтримали тоді понад 27% учасників опитування, тоді як Ясько – менш ніж 25%. Андрій Костін набрав 18%, Марина Бардіна – близько 12, Святослав Юраш та Олександр Мережко – менш ніж 10%.

Нагадаємо, нещодавно Богдан Яременко у соцмережі повідомив, що написав заяву про складення повноважень на тлі секс-скандалу навколо його особи.

Водночас депутат уточнив, що передасть заяву голові парламенту “лише коли і якщо рішення про  відставку прийме фракція партії “Слуга народу”.

Варто відзначити, що зараз публікація про відставку з Facebook-сторінки Яременка видалена.

Як писала “Новинарня“, журналісти сфотографували у Верховній Раді, як Яременко, під час роботи в сесійній залі, домовляється в мережі про секс-послуги.

Ідеться про листування Богдана Яременка в месенджері з жінкою на ім’я Аліна про сексуальні послуги, їх вартість ($100) та умови. Фото спілкування нардепа у смартфоні, зроблене з балкона сесійної зали ВР, оприлюднило 30 жовтня інтернет-видання “Буквы”.
Згодом сайт надав інші приклади інтимного спілкування Яременка з жінками у месенджерах під куполом парламенту.

Реагуючи на закиди, Богдан Яременко заявив, що це листування було спланованою провокацією з його боку для “перевірки” журналістів. Він висловив таку версію у відповідях на запитання ЗМІ в кулуарах Ради та написав про це на сторінці у Facebook. Проте невдовзі депутат видалив цей допис зі своєї сторінки.
Також Яременко відкинув пропозицію пройти поліграф з цього приводу.

Ще через деякий час нардеп вибачився перед родиною (дружина і двоє дітей – “Н”)президентом, фракцією та виборцями за згадане листування

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія у коментарі журналістам заявив, що бачить три варіанти розв’язання питання з Яременком: депутат має покинути посаду голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики, його виключать із фракції або він добровільно відмовиться від мандата.

Фракції проєвропейської опозиції закликали до відставки Яременка.

Читайте також:
“Швидко ви, хлопці, біжите до прірви”: Казанжи про політику нової влади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна