Яременко пригрозив кримінальною відповідальністю тим, хто оприлюднив його секс-листування

 

Народний депутат від фракції “Слуга народу”, голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко назвав “кримінальним злочином” оприлюднення журналістами його листування з жінкою легкої поведінки, зафіксоване в сесійній залі парламенту.

Про це він сказав у четвер, 31 жовтня, з трибуни ВР.

“Якщо ви хочете поговорити про мораль і закон — давайте. У цій країні є закон, який захищає моє та кожного з вас особисте листування. Оприлюднення листування є кримінальним злочином, і той, хто зробив це, заробив від 3 до 7 років. Я не погрожую, я лише нагадую про закон, який один для всіх”, — заявив Яременко.

При цьому він вибачився перед родиною (дружина і двоє дітей – “Н”), президентом, фракцією та виборцями за згадане листування, зробивши відповідний запис у фейсбуці.

Яременко додав, що сприйме будь-яке рішення фракції щодо цієї ситуації.

Ідеться про листування Богдана Яременка в месенджері з жінкою на ім’я Аліна про сексуальні послуги, їх вартість ($100) та умови. Фото спілкування нардепа у смартфоні, зроблене з балкона сесійної зали ВР, оприлюднило 30 жовтня інтернет-видання “Буквы”.

Реагуючи на закиди, Богдан Яременко заявив, що це листування було спланованою провокацією з його боку для “перевірки” журналістів. Він висловив таку версію у відповідях на запитання ЗМІ в кулуарах Ради та написав про це у фейсбуці. Проте невдовзі депутат видалив цей допис зі своєї сторінки.
Також Яременко відкинув пропозицію пройти поліграф з цього приводу.

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія у коментарі журналістам заявив, що бачить три варіанти розв’язання питання з Яременком: депутат має покинути посаду голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики, його виключать із фракції або він добровільно відмовиться від мандата.

Колишня перша заступниця голови ВР, а нині співголова фракції партії “Європейська солідарність” Ірина Геращенко закликала до відставки Яременка.

“«Слуги» в першу чергу мають дбати про міжнародну репутацію України. А не коли голова профільного комітету підігрує певними смсками найгіршим міфам про Україну: про те, що тут за 100 доларів можна купити жінку. Це повна ганьба, насправді. І нам так само здається, що голова комітету мав би подати у відставку”, – сказала Геращенко з трибуни.

Читайте також:
Щодо “формули Штайнмайєра” патріотичні сили грають на руку Кремлю, – Яременко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна