Зеленський анонсував нову програму повернення мігрантів та заробітчан

 

Президент України Володимир Зеленський заявив про запуск нової державної програми “Повертайся і залишайся” для повернення мігрантів та заробітчан. Першим етапом ініціативи мають стати доступні кредити для відкриття власної справи.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Зеленський заявив у відеозверненні у вівторок, 3 грудня.

“Програма для тих, хто хоче розпочати або розширити власний бізнес. Сума кредиту 1,5 мільйони гривень на 5 років. Ставки наступні: 5% — для діючого або нового бізнесу, який створить мінімум 2 робочих місця, 7% — для діючого чи нового бізнесу з виручкою до 25 мільйонів гривень, який не створює нові робочі місця. Проте, якщо ви наймаєте працівника, то за кожного ставка буде знижуватися на 0,5%. І 9% для тих, хто вже працює та має виручку від 25 до 50 мільйонів і хоче розширити власну справу”, — анонсував Зеленський.

Президент додав, що деталі щодо умов програми опублікують “зовсім скоро”, проте конкретних термінів не назвав.

Читайте також:
Польща не хоче брати мігрантів за квотою ЄС, бо приймає “біженців” з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна