Польща не хоче брати мігрантів за квотою ЄС, бо приймає “біженців” з України

 

Польща прийняла “багато біженців” з України, чим полегшила напруженість на східному фланзі ЄС, однак в Унії про це забувають або не помічають.
Про це заявила речниця польського уряду Йоанна Копцинська в інтерв’ю виданню wPolityce.pl, передає “Європейська правда”.

За словами речниці, позиція країни щодо приймання мігрантів в рамках квот ЄС залишається незмінною.
“Польща вирішує, чи може вона прийняти біженців, чи ні. Це наше суверенне рішення”, – сказала Копцинська.

“Я хотіла б нагадати вам, що наразі Польща прийняла багатьох біженців з України, де відбувається війна. Може скластися враження, що Європейська комісія цього не помітила, хоча безсумнівно, що на сході України відбувається війна, і там гинуть люди.
Завдяки тому, що ми пускаємо біженців з України, ми допомагаємо полегшити напруженість на східному фланзі Європейського Союзу, і про це, на жаль, занадто часто забувають або, навіть гірше, не помічають наші західні партнери”, – сказала представниця уряду у Варшаві.

За словами Копцинської, Варшава спробує пояснити ЄС, що вона надає допомогу тим, хто страждає від війни, однак робить це інакше, ніж цього наразі вимагають деякі європейські країни.

Як зазначає “ЄП”, таку ж заяву вже робив новий прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.
“Єврокомісія ніби не помічає, що на Сході України війна, там гинуть тисячі людей”, – сказав Моравецький, наголосивши, що Польща, “приймаючи українських біженців, допомагає розвантажити напругу на східному фланзі Євросоюзу”.

Як відомо, Європейська комісія вирішила направити до Суду ЄС скарги проти Чехії, Угорщини та Польщі за невиконання цими країнами юридичних зобов’язань щодо переміщення мігрантів в Євросоюзі.

Варшава вже не вперше називає “біженцями” українських трудових мігрантів, які працюють у Польщі за наймом так само, як поляки – в інших країнах ЄС. При цьому власне біженців з України в Польщі мінімальна кількість.

Читайте також:
У Польщі різко побільшало заробітчан зі Східної України,
молодих чоловіків. СТАТИСТИКА

Півтора мільйона поляків виїхали на роботу в ЄС.
До Польщі заїхав мільйон заробітчан з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна