Біля Одеси провели спільне тренування кораблі ВМС України і Франції

 

Кораблі українських і французьких ВМС провели спільні тренування типу PASSEX в Чорному морі поблизу Одеси.

Як повідомив пресцентр Військово-морських сил ЗС України, у тренуванні в понеділок, 2 грудня, взяли участь український патрульний катер “Прилуки” і французький військовий корабель Commandant Birot.

Раніше, 28 листопада, легкий корвет ВМС Франції Commandant Birot зайшов в Одеський порт з метою підтримки двостороннього співробітництва у військово-морській сфері та безпеці на морі.

Під час виконання спільних маневрів у відкритому морі в понеділок судна відпрацювали низку завдань з підвищення сумісності відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу. Основна увага приділялася вдосконаленню навичок і дій екіпажів під час виконання завдань у складі групи кораблів.

Як зазначив командир катера “Прилуки” капітан 3-го рангу Володимир Углинський, тренування з кораблями НАТО – великий досвід, можливість удосконалюватися і “виконувати спільні завдання на високому рівні”.

Також у заході взяли участь курсанти Інституту ВМС національного університету “Одеська морська академія”.

Читайте також:
“Навіть унітази покрали”: у ВМС розповіли про стан повернутих Росією суден

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна