У чому Фішка: бійці НГУ на передовій показали пухнастих друзів, які бігають на “той бік”

 

Військовослужбовці Бригади швидкого реагування Національної гвардії України показали своїх чотирилапих улюбленців та розповіли, як тварини допомагають на позиціях.

Як повідомляє “Новинарня“, історії пухнастиків розповіли у пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил.

Гвардійці наголошують: коти блискуче справляються з проблемою гризунів, а собаки передчувають ворожі обстріли, чують, коли до позиції підкрадаються диверсанти, здатні знаходити сліди чужинців у повній темряві та часто спрацьовують там, де не бачить тепловізор. Таких песиків-професіоналів на позиціях гвардійців декілька, і один з них – Фішка.

Фото: пресслужба ОС

“Це наш друг по службі, він, як і ми несе службу цілодобово, його особливість в тому, що хто б не заїжджав, чи не йшов повз нашу територію, одразу сповіщає нас голосним гавкотом. За це й отримав свою кличку. Він любить обійматись, постійно щось таке утне, що животи рвемо. А ще він дуже любить позувати для фото”, – розповідає нацгвардієць Олег Іванішин.

Кіт Володя, продовжують гвардійці, всім показує, що “він тут головний”.

Фото: пресслужба ОС

“Навіть і не міг подумати, що таке мале буде всіма керувати – справжній котячий генерал. Бавиться всім чим тільки можна, особливо полюбляє з кращим другом “Фішкою”.

Німецька вівчарка Аврора не відходить від своєї хазяйки Марія, оберігаючи її від найменшої загрози.

Фото: пресслужба ОС

Пухнасту ще три з половиною роки тому подарував дружині її чоловік, який збирався на чергову ротацію в АТО. Час промайнув непомітно – Марійка та Аврора стали найкращими подругами. Сьогодні вони разом несуть службу на одному з блокпостів у районі ООС.

“Не хотілось залишати її комусь на догляд, тому вирішила взяти із собою. Аврора завжди поряд та ходить за мною “хвостиком”. Вона дуже комунікабельна, любить, коли їй приділяють увагу, одним словом – справжня дівчинка. Тим не менш, зможе дати відсіч кожному, хто надумає напасти на неї або на мене”, – розповідає Марія.

У дворової собаки за кличкою “Маринка” – 11 цуценят.

Фото: пресслужба ОС

“Маринка взагалі унікальна собачка, будь-якого чужинця буде тримати біля входу, аж доки ми не дозволимо. А ще – це наша нічна варта – тільки щось, десь зашелестить, вона одразу показує напрямок”, – розповідає нацгвардійка батальйону ім. Кульчицького з позивним “Вітамінка”.

Фото: пресслужба ОС

На позиціях Бригади швидкого реагування НГУ волохаті улюбленці почуваються, як удома.

Фото: пресслужба ОС

Тут їх не лише годують, але і рятують їхнє життя. Так, нещодавно вояки врятували кицьку, що підірвалася на розтяжці – їй вилікували пошкоджену осколками ділянку голови.

А боєць з позивним “Рок-н-рол” опікується цілою родиною тварин. Коли чотирилапі почали важко хворіти, “Рок-н-ролл” зі своїми побратимами знайшли ветеринара і прищепили маленьких друзів від небезпечних хвороб.

Фото: пресслужба ОС

Але є жорстокі історії.

Як розповідають бійці, тварини інколи бігають і на “той бік”. Це небезпечно, адже чотирилапі нерідко гинуть на ворожих протипіхотних мінах та СВП, які всупереч правилам активно використовуються російськими терористами.

Фото: пресслужба ОС

Нацгвардійці розповідають і про випадки жорстокого поводження з тваринами. Так, нещодавно окупанти прив’язали собаку до дерева та повісили їй на шию ліхтарика. Вони сподівалися, кажуть нацгвардійці, що українські силовики відкриють по ній вогонь та розкриють розташування своїх вогневих засобів.

Але наші бійці зрозуміли, з чим мають справу, і тваринка не постраждала.

Читайте також:
Батальйонні “мімімі”. Хіт-парад котів і кицьок на службі в АТО. ФОТО

“Мімімі” під мінометними обстрілами. Бійці 72 омбр врятували і приручили лисеня

Котики МОУ: військове відомство віддасть кошеня в добрі руки. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна