Керівник Держдуми Володін погрожує “виходом зі складу України кількох областей”

 

Спікер російської Держдуми, член президентської партії “Єдина Росія” В’ячеслав Володін заявив Україні, що в разі збереження “націоналізму та утисків малих народів” зі складу країни нібито вийде “низка областей”

Його заяву оприлюднено на офіційному сайті нижньої палати російського парламенту у суботу, 30 листопада 2019 року, передає “Еспресо”.

Вона стала відповіддю на те, що українська делегація зірвала виступ незаконно обраного до Держдуми депутата від анексованого Криму, колаборанта Руслана Бальбека на форумі ООН з питань меншин.

Володін заявив, що в Україні буцімто “порушуються права нацменшин” – росіян, угорців, поляків. Зокрема йдеться про закон про українську мову.

“Складно назвати малим народом 36% громадян України, які вважають російську мову рідною”, – заявив він.

При цьому політик не пояснив, звідки у нього подібні статистичні дані.

Як приклад нібито “відсутності утисків” Володін навів анексований Крим, де окупаційна влада номінально зробила державними мовами російську, українську та кримськотатарську.

“Націоналізм, утиск малих народів може привести до виходу зі складу України низки областей. Це потрібно розуміти владі України і не допускати порушення прав і свобод проживають на території країни етнічних груп”, – підсумував Володін.

Як писала “Новинарня“, в Іжевську попрощалися з ученим Разіним, який спалив себе за удмуртську мову. 

Читайте також:

Українська втрачає позиції на ТБ і в сфері послуг: мовний моніторинг-2019. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна