Чехія звинувачує Росію в “агресивному шпигунстві”

 

Служба безпеки та інформації Чехії звинуватила Росію у веденні агресивної розвідки.

Як повідомляє “Новинарня“, у доповіді чеської спецслужби йдеться, що Росія веде найактивнішу розвідувальну діяльність в країні нарівні з Китаєм.

“У випадку з Росією характерний і нетрадиційний (так званий гібридний) характер російських операцій, які спрямовані на противника, в якому Росія бачить головну військову загрозу своїй безпеці: це НАТО і її держави-члени, в тому числі – Чехія”, – наголошується в документі.

За даними спецслужб, основна мета російської розвідки – “маніпулювати процесами прийняття рішень і людьми, відповідальними за це”.

У доповіді наводиться приклад про те, що російська ФСБ на початку 2018 роки намагалася побудувати телекомунікаційну інфраструктуру на території Чехії, яку планувалося використовувати в межах більш великої системи для проведення секретних кібероперацій.

Читайте також:
Земан розповів, як у Чехії робили отруту типу “Новачок”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна