“Слово з трьох букв”: в окупованому Криму “суд” оштрафував журналіста за відгук про Путіна

 

Підконтрольний Кремлю Ялтинський міський суд оштрафував на 30 тисяч рублів кримського журналіста Євгена Гайворонського за пост, в якому той, за версією співробітників поліції, назвав президента Росії Володимира Путіна нецензурним словом.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група на сторінці у Facebook.

“Згідно з постановою “судді” Горбова Б.В., 7 жовтня 2019 року, журналіст опублікував у себе на сторінці у Facebook пост, в якому “у непристойній формі, з використанням ненормативної лексики розмістив текстовий коментар, що дає негативну оцінку Президенту Путіну В. В.”, – йдеться у повідомленні.

Як уточнюється, ненормативна лексика – це іменник з трьох букв.

Станом на сьогодні, пост журналіста на його сторінці у Facebook відсутній.

Дії Гайворонського співробітники поліції кваліфікували як дрібне хуліганство, пред’являючи йому частину 3 статті 20.1 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ.

Як випливає з постанови суду, обвинувачення приписує авторство написаного журналісту, тільки виходячи з наявності на цій сторінці фотографій із зображенням Гайворонського.

При цьому, за словами адвоката Олексія Ладіна, допитаний під час судового розгляду представник звинувачення визнав, що сторінку з назвою “Євген Гайворонський” може створити будь-який охочий. Захист же наполягав, щоби співробітники поліції достовірно встановили приналежність сторінки, на якій був розміщений пост про Путіна, журналісту Гайворонському.

Сам журналіст не зміг бути присутнім на судовому засіданні через погане самопочуття, у зв’язку з чим адвокат просив перенести судове засідання.

Раніше, 26 березня 2019 року, Гайворонського затримали за підозрою у вживанні наркотичних засобів, пізніше в той же день підконтрольний Росії “мировий суд” в Ялті заарештував Гайворонського на 12 діб за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 6.9 КоАП Росії (вживання наркотичних речовин без призначення лікаря). Крім того, суд зобов’язав Гайворонського пройти лікування від наркотичної залежності.

7 травня підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя знову заарештував Гайворонського. Блогер назвав “маячнею” звинувачення у вживанні наркотиків.

Як писала “Новинарня“, навесні російська генпрокуратура вперше використала закон про неповагу до влади, щоби видалити з новинних сайтів матеріали з картинкою “Путін пі**р”.

Читайте також:
“Екстремістська діяльність”: шамана, який ішов виганяти Путіна, закрили під підписку про невиїзд

Твій хід, с**а”. На муралі з Путіним у Криму з’явилося “послання до ФСБ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна