У Києві розмалювали свастиками пам’ятник Шолом-Алейхему

 

Поліція Києва повідомила, що її співробітники вилучили записи з вуличних камер відеоспостереження, які могли зафіксувати осіб, що спаплюжили свастиками пам’ятник Шолом-Алейхему.

Як повідомляє “Новинарня“, інцидент стався у понеділок, 25 листопада.

“До столичної поліції звернувся співробітник релігійної установи на вулиці Шота Руставелі із повідомленням про те, що протягом ночі невідомі обмалювали фарбою пам’ятник. На виклик виїхала слідчо-оперативна група Печерського управління поліції та задокументувала подію. На місці поліцейські опитали заявника, а також оглянули споруду та прилеглу територію”, – ідеться в повідомленні правоохоронців.

Слідчий відділ Печерського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п‘яти років обмеження волі. Поліція намагається встановити та затримати осіб, причетних до правопорушення.

Про те, що в Києві на вулиці Рогнідинській 25 листопада невідомі вандали розмалювали свастиками пам’ятник єврейському письменнику Шолом-Алейхему, повідомили раніше головний рабин України Моше Реувен Асман і політик Володимир Кацман.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко різко засудив осквернення невідомими пам’ятника Шолом-Алейхему в Києві та закликав до оперативного розслідування інциденту.

“Антисемітський акт щодо пам’ятника Шолом-Алейхему в Києві огидний, жахливий та потребує оперативного розслідування. Зловмисник(и) повинен бути притягнутий до відповідальності”, – написав Пристайко у Twitter.

Шолом-Алейхема народився в Переяславі. Тривалий час жив у Києві, залишив місто після єврейських погромів 1905 року, згодом деякий час мешкав у Львові.

Читайте також:
У Києві розшукують зловмисників, що розмалювали фарбою пам’ятник воїнам АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна