Спецкомісія МОУ перевірила бронежилети “Корсар” температурою і дощуванням: ЯКІ РЕЗУЛЬТАТИ

 

У Міністерстві оборони України створили спеціальну комісію з перевірки якості бронежилетів та вже провели перше дослідження.

Як повідомляє “Новинарня“, увійшов до складу комісії й народний депутат України, секретар комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ, “кіборг” Роман Костенко.

У суботу, 23 листопада, в лабораторії Центрального науково-дослідного інституту Збройних сил України було проведено дослідження вибірки бронежилетів.

Костенко акцентує: згідно з договором між Міністерством оборони і ТОВ “НВП “ТЕМП-3000”, перевірка та приймання товару здійснюється згідно з ТУ У 18.2-31778043.046-2003.

Фото з ФБ Романа Костенка

Цими технічними умовами визначено, що вироби повинні зберігати захисні властивості за умов:

  • експлуатації в діапазоні температур від -40 до 60 градусів Цельсія;
  • у разі атмосферних опадів.

“Комісією проведено дослідження за вказаних умов – в нормальних умовах, при мінус 40 градусів та при плюс 40, а також за умов “дощування”. В усіх випадках зразки зберегли захисні властивості та не відбулось пробиття захисного шару”, – ділиться результатами дослідження Костенко.

Фото з ФБ Романа Костенка

Після цього члени комісії, каже нардеп, вирішили здійснити ще одне дослідження. Але вже за умов, які не передбачені технічними умовами.

Вони вирішили на одну годину замочити бронежилети у воді.

“Було здійснено випробування бронежилетів як з бронепластинами (кулями 5.45 мм і 7.62 мм), так і без них (з м’яким кевларовим пакетом кулею 9 мм ПМ). У першому випадку бронежилети зберегли рівень стійкості “4”, однак виявилося, що після замочування кевларовий пакет бронежилету “Корсар” втрачає захисні властивості. Це свідчить про те, що діючі технічні умови щодо вказаних бронежилетів недосконалі і потребують доопрацювання”, – вважає нардеп.

Фото з ФБ Романа Костенка

Костенко резюмує: сьогоднішні випробування показали, що усі вимоги, які могли перевірити працівники Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України, відповідають технічним умовам, закладеним у договорі.

Нардеп також висловив сподівання щодо об’єктивного та справедливого розгляду цієї справи у суді.

Як інформувала “Новинарня“,  26 червня слідчі ДБР провели обшуки в Головному управлінні розвитку і супроводження матеріального забезпечення ЗСУ. Голова Державного бюро розслідувань заявив, що було вилучено нібито неякісні бронежилети від “Темпу”, закуплені за завищеними цінами.

Після цього за участю ЗМІ відбулися балістичні випробовування бронежилета “Корсар М3” від виробника “Темп-3000”.

Тоді бронежилет помістили в обладнання для дощування, тобто — імітації дощу, яка тривала рівно 60 хв.
Під час тестування використали набої 9 мм, 5.45 мм, та 7.62 мм.
Бронежилет витримав випробовування як сухим, так і дощовим способом з трьох видів зброї, а саме СВД, АК-74, та ПМ.

Читайте також:
МОУ та ГШ проведуть незалежну експертизу декількох партій бронежилетів, – Хомчак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна