Балістична перевірка підтвердила якість бронежилетів, через які ДБР порушило справу

 

Випробування бронежилетів “Корсар” від виробника “Темп-3000”, що відбулися в науково-випробувальній лабораторії зброї та спеціальних захисних матеріалів Національного університету оборони України ім. Черняховського в Києві, підтвердили їхню якість.

Як передає “Арміяінформ“, балістичні випробовування бронежилета “Корсар М3” від виробника “Темп-3000” пройшли 5 липня за участі представників ЗМІ.

“Фахівці акредитованої лабораторії зняли пломбу і перевірили наявність акту та технічного паспорту виробу. Провели процедуру опису, а далі — помістили бронежилет в обладнання для дощування, тобто — імітації дощу, яка тривала рівно 60 хв. Під час тестування використали набої 9 мм, 5.45 мм, та 7.62 мм.
Бронежилет витримав випробовування як сухим, так і дощовим способом з трьох видів зброї, а саме СВД, АК-74, та ПМ. Отож, заключення балістичної експертизи — надійна витримка даних перешкод бронежилетом від «Темп-3000»”, – сказано в повідомленні.

Балістична перевірка в НУОУ проводилася “з метою недопущення до експлуатації у Збройних силах України неякісних предметів речового майна”.

Як відомо, 26 червня слідчі ДБР провели обшуки в Головному управлінні розвитку і супроводження матеріального забезпечення ЗСУ. Голова Державного бюро розслідувань заявив, що було вилучено нібито неякісні бронежилети від “Темпу”, закуплені за завищеними цінами.

Читайте також:
Закупівлі в Міноборони зупинилися, зимової форми не буде, – Бірюков

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна