“Розбіжності з командою”: заступник керівниці МОЗ Загрійчук подав у відставку

 

Заступник очільниці Міністерства охорони здоров’я Михайло Загрійчук подав у відставку.

Про це він написав у середу, 20 листопада, на своїй сторінці у Facebook.

Пізніше під час брифінгу цю інформацію підтвердив прем’єр-міністр України Олексій Гончарукпише LB.ua.

У вересні Михайло Загрійчук опинився в центрі скандалу в міністерстві. Тоді він попросив звільнитися за власним бажанням керівницю Директорату медичних послуг Оксану Сухорукову та ще низку співробітників, які прийшли працювати в МОЗ при Уляні Супрун, через “різне бачення” медичної реформи. Співробітники міністерства написали відкритого листа до очільника уряду, в якому йшлося, що Михайло Загрійчук погрожував “знайти спосіб позбутися” від певних людей.

Як пише theБабель, тоді ж державний секретар МОЗ Артем Янчук наказав провести оцінювання всіх державних службовців міністерства. Міністерка Зоряна Скалецька назвала це аудитом і пообіцяла залишити в МОЗ тільки ефективних працівників.

Михайло Загрійчук стверджує, що його звільнення не пов’язане із вересневим конфліктом, а спричинене істотними розбіжностями з міністеркою та її командою щодо трансформації системи охорони здоров’я загалом та системи трансплантації зокрема.

Читайте також:
Очільниця МОЗ Скалецька звільнила усіх своїх радників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.