Син королеви Єлизавети ІІ склав монарші обов’язки через секс-скандал

 

Британський принц Ендрю, другий син королеви Єлизавети II, складає з себе монарші обов’язки, покладені на нього у зв’язку з титулом, на тлі звинувачень про зв’язки з підозрюваним у сексуальних злочинах американським мільярдером Джеффрі Епштейном.

Про рішення 59-річного принца у заяві повідомила пресслужба Букінгемського палацу, передає ВВС.

Принц Ендрю пояснив, що обставини, пов’язані з його минулими контактами з Джеффрі Епштейном, “стали серйозним фактором, який заважає як роботі моєї сім’ї, так і роботі багатьох благодійних організацій, які я з гордістю підтримую”. Тому він попросив королеву Єлизавету ІІ ” відійти від своїх громадських обов’язків у найближчому майбутньому”.

Він сказав, що глибоко співчуває жертвам Епштейна.

Після інтерв’ю BBC принц Ендрю зіткнувся з різкою критикою його дружби із американським фінансистом, заарештованим у липні 2019 року за підозрою в організації проституції. За місяць його знайшли мертвим в тюремній камері – судовий процес так і не відбувся.

Розслідування його ймовірних злочинів триває.

Під час слідства Вірджинія Джуффре, одна з обвинувальниць Епштейна, заявила, що її тричі змушували до інтимних стосунків із принцом. Проте принц Ендрю постійно заперечував будь-які форми сексуального контакту чи відносин із нею.

Компанії  BT та Barclays, а також університети і благодійні фонди, з якими працював принц, дистанціювалися від нього на тлі скандалу.

Читайте також:
Нардеп Яременко не подавав заяву про звільнення з посади голови комітету, – апарат Ради

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна