Росія переслала Польщі матеріали “чеченської справи”, – Мазур

 

Росія переслала Польщі матеріали “чеченської справи”, за якою поляки затримали громадянина України Ігоря Мазура.

Як повідомляє “Новинарня“, про це сам Мазур розповів у коментарі журналістам, передає “Радіо Свобода”.

За словами Мазура, завтра, 22 листопада, з ними має ознайомитись український консул.

“Має консул завтра зустрітися із прокурором окружним, йому дадуть, я думаю, подивитися ці документи. Я думаю, це ті покази, які вибиті з Миколи Карпюка, Станіслава Клиха, який зараз лікується у психіатричній лікарні після тих катувань; ще покази кількох росіян, які сиділи у російських тюрмах сиділи за кримінальні злочини, а потім через 20 років згадали, що ще й “у Чечні воювали”. Тобто це – надумані покази, бо, за тими матеріалами, я був командиром підрозділу, де служив Арсеній Яценюк, брати Тягнибоки, служили хлопці, які на той час були взагалі дітьми – не можна воювати у три з половиною роки”, – сказав активіст.

Як інформувала “Новинарня”, Ігоря Мазура “Тополю” затримали польські прикордонники о 8-й годині ранку 9 листопада при перетині пункту пропуску “Ягодин-Дорогуськ”. Затримання відбулося за запитом Інтерполу на вимогу прокуратури Російської Федерації, яка звинувачує Мазура у “злочинах тероризму”, вчинених у Чечні.
11 листопада, після допиту в окружній прокуратурі міста Холм Мазура відпустили на поруки генерального консула України в Любліні.

Ігор Мазур — заступник голови партії УНА-УНСО, учасник війни проти РФ в Абхазії на боці Грузії, учасник АТО на Донбасі — офіцер ЗСУ, заступник начальника штабу 131-го розвідувального батальйону.

Читайте також:
Мазур два роки без проблем їздив у Польщу і вважає, що Інтерпол “здався” під тиском Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.