У РНБО відреагували на “план Зеленського з депортації жителів Донбасу”, який поширюють в ОРДЛО

 

Жодних документів про підготовку депортації жителів Донбасу не існує.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у коментарі журналістам в четвер, 21 листопада, пише “Радіо Свобода”.

За його словами, так званий “документ”, який поширюють російські ЗМІ та інформаційні ресурси підконтрольних Росії угруповань “ЛДНР” є фейковим.

“Ми до нього не маємо ніякого відношення. Перш за все, треба уважно дивитися на те, що там написано. Навіть такої вулиці не існує, яка там є в цьому “документі”, – зазначив Данілов.

За словами секретаря РНБО, Росія продовжує поширювати фейки.

“Росія продовжує працювати з фейками. Їм треба чимось підживлюватися, для того, щоб вони щось там говорили. Більшої дурниці знайти складно було б”, – заявив Данілов.

Як інформувала “Новинарня“, пропагандисти угруповань “ДНР” і “ЛНР” вигадали фейк, нібито команда президента України Володимира Зеленського розробила “План депортації народу Донбасу”, і взялися масово його коментувати у своїх ЗМІ та обурюватися “негуманністю” київської влади.

Основою для таких заяв стала дезінформація на одному з телеграм-каналів – фейковий “лист секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данилова, адресований керівнику офісу президента, голови СБУ та прем’єр-міністру України”. Саме з нього походить план, нібито більшість жителів Донбасу не є “проукраїнськими” і підлягають “перевихованню” через переселення в центральні й західні області України або відселенню в РФ.

“Даний план гуляє по інтернету вже кілька днів, і Київ досі не спростував його. Це говорить про те, що документ не так вже й далекий від справжніх планів України щодо Донбасу. Пану Зеленському, а також представникам РНБО пора взяти підручник історії ХХ століття і відновити в пам’яті знання про те, як закінчилася кар’єра Гітлера”, – заявляла зокрема на сайті ДАН так звана “депутатка народної ради ДНР” Олена Шишкіна.

Читайте також:
“Інший світ”: УІМ і “Дзеркало тижня” провели велике соцдослідження в ОРДЛО. РЕЗУЛЬТАТИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна