В ОРДЛО вигадали “план Зеленського із депортації жителів Донбасу” і масово реагують

 

Пропагандисти угруповань “ДНР” і “ЛНР” вигадали фейк, нібито команда президента України Володимира Зеленського розробила “План депортації народу Донбасу”, і взялися масово його коментувати у своїх ЗМІ та обурюватися “негуманністю” київської влади.

Це засвідчує аналіз змісту провідних сайтів сепаратистів Донецька і Луганська та сюжетів телеканалів ОРДЛО за суботу, 16 вересня.

Основою для таких заяв стала дезінформація на одному з телеграм-каналів – фейковий “лист секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данилова, адресований керівнику офісу президента, голови СБУ та прем’єр-міністру України”. Саме з нього походить план, нібито більшість жителів Донбасу не є “проукраїнськими” і підлягають “перевихованню” через переселення в центральні й західні області України або відселенню в РФ.

“Даний план гуляє по інтернету вже кілька днів, і Київ досі не спростував його. Це говорить про те, що документ не так вже й далекий від справжніх планів України щодо Донбасу. Пану Зеленському, а також представникам РНБО пора взяти підручник історії ХХ століття і відновити в пам’яті знання про те, як закінчилася кар’єра Гітлера”, – заявляє зокрема на сайті ДАН так звана “депутатка народної ради ДНР” Олена Шишкіна.

За її словами, “розроблений в команді президента України Володимира Зеленського, йде врозріз з нормами гуманітарного права і здоровим глуздом”.

Сайти сепаратистів проводять серійні опитування населення “республік”, аби жителі ОРДЛО розкритикували “нелюдські плани Києва”.

Та сама картина спостерігається і в ОРЛО:

Журналіст і блогер, переселенець із Донеччини Денис Казанський називає ці матеріали “створення паралельної фейкової реальності”.

“На коліні пишеш “український план депортації жителів Донбасу”,
розміщуєш його на будь-якому випадковому сайті,
випускаєш сюжет під назвою “В інтернеті оприлюднили секретні плани хунти”,
проводиш на вулицях опитування “Зеленський хоче депортувати жителів Донбасу на Західну Україну, що ви думаєте про це?”
– Profit”, – переказує Казанський схему дезінформаторів.

Він оприлюднив у ФБ приклад сьогоднішніх новин у Донецьку:

Нагадаємо, напередодні колишній представник України в Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний заявив, що Україна повинна посприяти відселенню з окупованих районів Донбасу своїх прихильників, виробити особливу систему відносин з ОРДЛО як із “диким полем” та приготуватися до того, що конфлікт не буде заморожений і розтягнеться на довгі десятиліття.

Читайте також:
“Інший світ”: УІМ і “Дзеркало тижня” провели велике соцдослідження в ОРДЛО. РЕЗУЛЬТАТИ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна