В Україну їде голова Інституту нацпам’яті Польщі

 

Україну з робочим візитом відвідає голова Інституту Національної пам’яті Ярослав Шарек.

Як повідомили “Новинарні” в пресслужбі посольства Польщі в Україні, візит голови ІНП Польщі запланований до Києва на 20 та 21 листопада.

Зазначається, що метою візиту є обговорення з українською стороною подальшої взаємодії у сфері архівної роботи, а також урочисте відкриття виставки під нaзвою “Наказ № 00485. Антипольська операція НКВД у совєцькій Україні 1937–1938”, що представляє долі репресованих осіб.

Відкриття виставки у Києві за участю голови Інституту Національної пам’яті Я.Шарека відбудеться 20 листопада 2019 р. o год 16.00 в Національному історико-архітектурному музеї „Київська фортеця” (вул. Госпітальна, 24a, камінна зала).

У відкритті виставки візьмуть також участь посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі, директор музею “Київська фортеця” Оксана Новикова-Вигран і директор Польського інституту у Києві Бартош Мусяловіч.

За попередньою програмою візиту Пана голови Я.Шарека, цього ж дня, о год. 13.00, передбачено покладання вінків на польській ділянці солдатів Війська Польського, похованих на Байковому цвинтарі, та о год. 14.00 – на польському військовому цвинтарі Меморіального комплексу жертв репресій “Биківнянські могили” у Києві-Биківні.

Читайте також:
Зеленський у Польщі: крім історії – санкції, кордони, енергетика, транспорт плюс Тримор’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.