Росія звільнила норвезького прикордонника, засудженого за шпигунство

 

Норвезький прикордонник на пенсії Фруде Берг, засуджений за шпигунство в Росії, повернувся на батьківщину після обміну шпигунами між Росією та Литвою.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в неділю, 17 листопада, інформує норвезьке видання NRK.

Берг прибув приватним літаком із Вільнюса та приземлився на військовій авіабазі Гардемоен поблизу Осло в суботу. 16 листопада, ввечері. Його дружина опублікувала у соцмережах фото зустрічі з чоловіком після двох років, які він провів у російській в’язниці.

Фото: Європейська правда

Адвокат Берга повідомив журналістам, що колишній прикордонник відчув полегшення після повернення додому, але почувається зніяковілим, оскільки “провів два роки у в’язниці в чужій країні в досить складних умовах”.

“Він також критикував інших людей, через яких опинився у такій ситуації. Це зробило перебування в тюрмі страшенно важким для нього”, – зазначив адвокат Брінджульф Ріснес.

Раніше норвезька прем’єрка Ерна Солберг подякувала Литві за те, що в ході обміну шпигунами з Росією країна допомогла повернути колишнього норвезького прикордонника Фруде Берга, засудженого у Москві за шпигунство.

У рамках обміну засудженими за шпигунство, який відбувся у п’ятницю на литовсько-російському кордоні, Литва передала Росії двох російських громадян – Ніколая Філіпченка та Сергєя Моісеєнка.

Зі свого боку Москва погодилася помилувати двох затриманих у Росії литовських громадян, Євгенія Матайтіса та Арістідаса Тамошайтіса, засуджених 2016 року.

Також Москва погодилася відпустити норвежця Берга.

Як інформувала “Новинарня“, у квітні 2019 року у РФ громадянина Норвегії засудили до 14 років за обвинуваченням у шпигунстві.

Читайте також:
Президент Литви помилував росіян, засуджених за шпигунство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна