У РФ громадянина Норвегії засудили до 14 років за обвинуваченням у шпигунстві

 

У Москві засудили до 14 років колонії суворого режиму норвержця Фруде Берга за обвинуваченням у шпигунстві.

Про це у вівторок, 16 квітня, пише «Інтерфакс».

Суд оголосив лише вступну та резолютивну частини вироку, оскільки ця справа має гриф «цілком таємно» і її розглядали в закритому режимі.

Російські спецслужби затримали Берга 5 грудня 2017 року біля московського готелю. Наступного дня Лефортовський суд Москви відправив його під арешт.

За версією обвинувачення, Берг за гроші співпрацював з норвезькою розвідувальною службою. Зокрема, він начебто збирав інформацію про атомні підводні човни ВМФ Росії. Ці дані він нібито отримав від співробітника російського оборонного підприємства, який діяв під контролем спецслужб. Прокуратура вважає, що він намагався отримати відомості, які становлять держтаємницю. Сам норвежець усі звинувачення заперечував.

За словами адвоката, Берг не планує оскаржувати вирок, а проситиме про помилування після того, як вирок набуде чинності.

Як інформувала “Новинарня“, контррозвідники затримали харківського поліцейського за шпигунство на користь Росії.

Читайте також:
У Литві на сім років посадили шпигуна, який працював для РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна