У Литві на сім років посадили шпигуна, який працював для РФ

 

Клайпедський окружний суд Литви засудив до семи років позбавлення волі звинуваченого у шпигунстві на користь Росії громадянина Литви Романа Шешеля.

Про це повідомляє DELFI.

“У середу Клайпедський окружний суд засудив до семи років позбавлення волі звинуваченого в шпигунстві на користь Росії за збір даних про військові кораблі НАТО, компанію Klaipedos nafta та інші об’єкти громадянина Литви Романа Шешеля”, — йдеться в повідомленні.

Сам Шешель свою провину не визнає і з обвинуваченнями не згоден.

Як повідомляє DELFI, Генпрокуратура пропонувала засудити його до восьми років позбавлення волі.

Вирок не є остаточним і ще може бути оскаржений в Апеляційному суді Литви.

Зазначається, що за шпигунство закони Литви передбачають позбавлення волі від трьох до п’ятнадцяти років.

За даними ГПУ Литви, Роман Шешель, який народився 1974 року в Росії і проживав у Брянську, був завербований російською розвідкою і виконував завдання, пов’язані зі збором інформації і передачею її розвідувальним організаціям цієї держави.

Зібрані дані дозволяють вважати, що обвинувачений з 2015 року до його затримання в грудні 2017 року збирав і передавав інформацію про Військово-морські сили Литви, судна НАТО і техніку, яку вони перевозять, об’єкти, що знаходяться в Клайпеді та Клайпедському морському порту, включаючи й ті, що мають стратегічне значення для нацбезпеки держави.

Читайте також:
В Естонії суд виніс вирок батькові й сину за шпигунство на користь РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна