В Естонії суд виніс вирок батькові й сину за шпигунство на користь РФ

 

Суд в Естонії визнав двох чоловіків — Дениса Метсаваса та його батька Петра Воліна — винними у шпигунстві на користь Росії.

Їх засудили до 15,5 та 6 років тюрми відповідно.

За інформацією слідства, 38-річний та 65-річний чоловіки упродовж десяти років передавали в Росію дані, які були державною таємницею, повідомляє Delfi.

Слухання проходили в закритому режимі, тому невідомо, яку саме інформацію передавали засуджені.

“Нехай цей випадок разом із попередніми слугуватиме чітким сигналом: якщо людина потрапляє до орбіти уваги російських спецслужб, то найбільш розумно, якщо вона сама розповість нам про це. Зрозуміло, що супротивники намагаються всіляко приховати факт вербування і таємної співпраці, але рано чи пізно ми про це дізнаємося”, – наголосив гендиректор Поліції безпеки Естонії Арнольд Сінісалу.

Відомо, що співпраця затриманих з російськими спецслужбами тривала понад 10 років. Секретну інформацію для РФ збирав Метсавас, який отримав за це майже 20 тисяч євро, а його батько виступав лише в ролі кур’єра, що перевозив дані в Росію.

Адвокат Метсаваса зазначив, що той не буде оскаржувати вирок, він хоче “закрити цей етап життя”.

Читайте також:
Затримана в США російська шпигунка Бутіна визнала свою провину

Курц відреагував на затримання російського шпигуна в Австрії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна