Курц відреагував на затримання російського шпигуна в Австрії

 

Канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що відносини Росії та Європейського союзу не покращаться, якщо підтвердиться факт шпигунства колишнім австрійським полковником на користь Російської Федерації.

Про це він сказав журналістам у п’ятницю, 9 листопада, у Відні, повідомляє Reuters.

За його словами, колишній військовослужбовець міг “зливати” Москві інформацію протягом десятиліть. Справу мають передати під контроль прокуратури Австрії, а підозрюваного — допитати.

Того ж дня служба військової контррозвідки Австрії затримала офіцера австрійської армії у відставці за підозрою у тому, що з 1990-х років він шпигував на користь Російської Федерації за Збройними силами Австрії та передавав документи Москві. Щодо нього порушили справу.

Унаслідок цього міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль вже скасувала свій візит до Москви, запланований на початок грудня цього року.

Раніше австрійські ЗМІ писали про початок розслідування щодо 70-річного тамтешнього полковника у відставці, який з кінця 1990-х років нібито передавав російській військовій розвідці інформацію про міграційну кризу, австрійську військову авіацію і артилерійські системи.

Розвідник за свою роботу отримував 300 тисяч євро. Також ЗМІ писали, що за злочин, інкримінований екс-шпигуну, його можуть ув’язнити на два роки.

Читайте також:
Австрія повернула українцям листи з 1941-го року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна