Президент Литви помилував росіян, засуджених за шпигунство

 

Президент Литви Ґітанас Науседа помилував засуджених за шпигунство росіян Миколу Філіпченка і Сергія Мойсеєнка.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідний указ підписаний у п’ятницю, 15 листопада, і опублікований на сайті президента Литви, передає “Радіо Свобода”.

Після процедури помилування Росія і Литва можуть провести обмін громадянами, засудженими за шпигунство.

Литовський суд у 2017 році засудив Філіпченка, визнаного співробітником російської ФСБ, до 10 років ув’язнення за шпигунство. Філіпченко намагався завербувати вищих посадових осіб у Прибалтиці.

Мойсеєнко був засуджений на 10 років і 6 місяців після винесення рішення у Вільнюсі, він прийняв на роботу литовського офіцера, який служив на авіабазі Шауляй. Мойсеєнко не визнав своєї провини.

Раніше Балтійська служба новин (BNS) повідомила, що Литва може обміняти своїх громадян Євгена Матайтіса і Арстідаса Тамошайтіса, засуджених в Росії за держзраду і шпигунство, на двох росіян. За даними видання, Росія може також видати Литві колишнього норвезького прикордонника Фроде Берга, засудженого російським судом за збір інформації про російські атомні підводні човни за завданням норвезької розвідки.

Читайте також:
Білорусь звільнила засудженого журналіста Шаройка: він вже в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна