На Донеччині викрили зловмисників, що незаконно видобули на закритій шахті вугілля на ₴8 млн

 

СБУ виявила у Донецькій області незаконний видобуток вугілля на закритій шахті, через який держава понесла збитки на понад 8 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в понеділок, 18 листопада.

Шестеро осіб із Києва, Покровська і тимчасово окупованого Єнакієвого налагодили незаконний видобуток вугілля на закритій шахті “Гірник”. Вибірка вугілля відбувалася цілодобово у дві зміни без дотримання жодних правил безпеки.

На незаконному видобутку працювали понад 30 гірників. Видобуті копалини ділки легалізували двома способами: з використанням підробленої документації одного з вугільних підприємств регіону, а також шляхом фіктивних фінансово-господарських операцій. Зловмисники збували вугілля установам і закладам Дніпропетровської, Запорізької та низки західних областей України.

За півроку нелегального бізнесу зловмисники видобули майже 2,5 тис. тонн вугілля.

За висновками експертів, незаконний видобуток міг призвести до екологічної катастрофи: зростала небезпека зсувів ґрунту та протікання підземних вод, загрожувало життю та здоров’ю місцевих жителів.

Під час семи обшуків на місці незаконної вибірки ті за місцями проживання фігурантів провадження правоохоронці вилучили шахтне обладнання, транспортні засоби, банківські карти, печатки і штампи підприємств, задіяних у злочинній схемі, а також документи, що доводять незаконні оборудки.

Читайте також:
Міністр енергетики анонсував закриття до 15 державних шахт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна