У Калмикії – новий мітинг з вимогою відставки колишнього ватажка “ДНР” з посади мера

 

У столиці Калмикії (РФ), місті Еліста, відбувся мітинг з вимогою відсторонити від посади мера міста Дмитра Трапезникова, який у 2018 році виконував обов’язки так званого “глави ДНР”.

Про це повідомляє російське видання “МБХ медіа” з посиланням на одного з ініціаторів акції Бадму Бюрчієва.

За його оцінкою, на мітинг 17 листопада проти донецького сепаратиста прийшли близько двох тисяч осіб. Акція була узгоджена з владою і відбувалася мирно.

Крім відсторонення Трапезникова, учасники мітингу вимагали запровадити прямі вибори міського голови та змінити кадрову політику в місті.

“Ми вимагаємо прозорості. Трапезникова ми знати не знали, нам його привезли. Людина брудної репутації, нас це обурило”, – пояснив Бюрчієв.

Як інформувала “Новинарня“, наприкінці вересня 2019 року Дмитра Трапезникова призначили главою адміністрації та т.в.о. мера Елісти. Його кандидатуру запропонував глава Калмикії Бату Хасіков, пояснивши це тим, що місту зараз потрібен “справжній антикризовий менеджер”.

Дмитро Трапезников – колишній дрібний менеджер зі сфери Ріната Ахметова. Він відомий тим, що обіймав посаду менеджера з розвитку фан-руху ФК “Шахтар” (Донецьк) – із 2001 по 2005 рік, опікувався організацією турнірів з міні-футболу серед уболівальників тощо.

При президенті Януковичу – в 2010-2012 роках – Трапезников був заступником голови райради Петровського району Донецька. У вересні 2014 року, після початку війни, став незаконним головою “адміністрації Тельманівського району” від бойовиків “ДНР”.
Крім “віце-прем’єра” у так званій “раді міністрів ДНР”, Трапезников обіймав посаду “начальника управління внутрішньої і зовнішньої політики адміністрації глави ДНР” Олександра Захарченка. Відтак його вважають людиною з близького оточення Захарченка.

Трапезников деякий час був “главою ДНР” після вбивства Захарченка наприкінці серпня 2018 року.

Мітинги проти Трапезникова в Калмикії проходять уже не вперше.

Читайте також:
У Калмикії заговорили українською: продовжують протестувати проти ДНРівця Трапезникова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна