На зустрічі з представниками МВФ Гончарук попросив про нову програму фінансування

 

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук та міністр фінансів Оксана Маркарова зустрілися з керівником місії Міжнародного валютного фонду в Україні Роном ван Роденом та економістом місії Габором Пулою.

Під час зустрічі в суботу, 16 листопада, сторони обговорили умови відкриття нової 3-річної програми розширеного фінансування для України, повідомляє Урядовий портал.

“Україна продемонструвала та продовжує демонструвати швидке та успішне втілення реформ, задекларованих Президентом, нашим урядом і парламентом. Протягом останніх тижнів український парламент ухвалив за основу проєкт закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, а також ухвалив за основу та в цілому закон про анбандлінг. Останній вже підписав президент. Відтак ми сподіваємося на узгодження нової довгострокової програми розширеного фінансування, яка підтримає наші зусилля, спрямовані на прискорення економічного зростання”, – сказав прем’єр Гончарук.

Як зазначається, керівник місії МВФ відзначив важливість реформ, які українська влада успішно провела впродовж останнього часу, та висловив сподівання на підтримку та прискорення їхнього темпу.

Читайте також:
Фінансування з Росії може замінити Україні допомогу МВФ, – Коломойський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.