Поранений комбриг 128 огшбр Коростельов – у реанімації. Медики врятували кінцівку

 

Командир 128-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ полковник Євген Коростельов, який отримав поранення на Донеччині вдень 12 листопада, перебуває в реанімації, але військовим медикам вдалося врятувати його кінцівку. 

Про це “Новинарні” в четвер, 14 листопада, повідомив представник інформаційного агентства Міністерства оборони України в Харкові Дмитро Чалий. 

“Вчора його (Коростельова – “Н”) доставили в Харків та провели низку оперативних втручань. Сьогодні було проведено хірургічне втручання. Його кінцівка врятована. Під час поранення мала місце травматична ампутація. Наразі він перебуває в реанімації, стан стабільний, але близький до важкого”, – прокоментував Чалий.

Ще два офіцери, яких також доставили до харківського шпиталю, перебувають у стані медикаментозного сну, їхній стан – вкрай важкий, хоча їх вже вивели з травматичного шоку.

Ще один військовослужбовець – у стані середньої тяжкості. 

Заплановані хірургічні втручання.

Як інформувала “Новинарня“, 12 листопада під Новотроїцьким дістали мінно-вибухові травми офіцери 128 огшбр ЗСУ, серед них – і комбриг Євген Коростельов.
Бійці виконували бойове завдання в глибині ротних та опорних пунктів і підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.

Їх екстренно доправили до Волноваської лікарні, звідти  – до військового шпиталю в Харкові.
Станом на 13 листопада стан Коростельова був важким.

Як відомо, Євген Коростельов очолив 128 огшбр у вересні, після того із підрозділом попрощався Герой України Сергій Собко.

Раніше полковник Коростельов був начальником артилерії – заступником командира 25-ї окремої повітряно-десантної бригади ДШВ.

Читайте також:
Поранений комбриг 128 огшбр – у важкому стані. Штаб ОС стверджує, що це був не обстріл

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.